İçeriğe geç

Mahvetmek Tdk Ne Demek

Mahvetmek ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: Harabe.

Mahv etmek ne demek?

[1] yıkım, tahribat, yok olma, çöküş, çürüme. [2] insan kusurlarından arınmış olma durumu. [3] kendini inkar etme. [4] yok etme, ortadan kaldırma.

Mahvolmak nasıl yazılır TDK?

TDK sitesinde “mahvolmak” kelimesinin doğru yazımı “mahvolmak” şeklinde görünmekte olup “mahfolmak”, “mahvolmak” vb. yazılışlar tamamen yanlıştır.

Mahzar ne demek TDK?

Anlamı: “Mahzar” kelimesi, bir kimse veya bir şeye belirli bir zamanda veya yerde hazır bulunma veya bulunma durumunu ifade eder.

Mahfetmek mi mahvetmek mi?

DESTROY KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla ruin olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı destroy şeklinde olmalıdır.

Lağvetmek ne demek TDK?

TDK Sözlüğü Anlamı: Arapça kökenli olup Türkçe’ye çevrilen abolish kelimesi, dağıtmak ve iptal etmek anlamına gelir. Aynı zamanda “abolish” kelimesi, işlevini sona erdirmek anlamında da kullanılır.

Müstev ne demek TDK?

Müstevli kelimesinin güncel TDK sözlük anlamı nedir? Cevap: Bir yeri işgal eden ve onu kontrol altına alan kişi (herhangi bir kimse, devlet, ordu vb.)

Mahım ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre “Mahdum” kelimesi; oğul, oğul anlamına gelmektedir.

Mülhem olarak ne demek?

En kısa tanımıyla ilham, bir şeyden esinlenmek veya esinlenmiş olmak olarak tanımlanır. Sıkça kullanılan ve yüksek bir fayda değerine sahip bir kelimedir. Mülhem ne anlama gelir? “Kalbe giden bir şey, bir kişinin kalbine giren bir şey, Tanrı tarafından ilham yoluyla kalbe açığa çıkarılan bir şey” anlamına gelen bir kelime olarak bilinir.

Ağıza mı ağza mı?

2. Dar ünlüsü vurgusuz orta heceye düşen sözcüklerden oluşan indirgemelerde, ünlüyle başlayan bir ek aldıklarında ikinci sözcüğün dar ünlüsü düşmez: ağız ağıza, burun buruna, koyun koyuna (yatarak), omuz omuza, çağdan çağa, nesilden nesile, oğuldan oğula, şehirden şehire vb.

Gasp etmek bitişik mi?

TDK’ya göre: Şantaj mı gasp mı? TDK’ya göre gasp kelimesinin doğru yazımı “gasp”tır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Sarf etmek nasıl yazılır?

TDK’ya göre “spend” kelimesinin doğru yazımı “spenden”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Müsahhar ne demek TDK?

Anlamı: “Musahhar” kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup genel olarak bir şeyin veya birinin yönetimi veya kontrolü altında olmak, bağımlı bir devlet içerisinde bulunmak anlamına gelir.

Mübeccel ne demek TDK?

Mübeccel genel olarak bir şeyin kutsal, kutsanmış veya yüce olduğu anlamına gelir. Ayrıca değerli ve kıymetli anlamını da taşır. Bu kelime özellikle kız çocukları için isim olarak da kullanılır.

Şorşor ne demek?

“Shorshor” genellikle başa sarılan ve eşarp gibi kullanılan uzun bir bez parçası anlamına gelir. Bu kelime özellikle Anadolu’nun bazı bölgelerinde sıklıkla kullanılır. Örnek cümle: “Soğuk havalarda, atkınızı şorta sarabilirsiniz.”

Teessüf etmek ne demek?

ѻ Pişmanlık: Üzülmek, pişman olmak: Sabah oluncaya kadar kendi selametimin garanti altına alınamayacağından korktuğum için geldiğimi zannetseydiniz çok üzülürdüm (Ahmed Midhat Efendi).

Müzdevice ne demek?

Araplar, kafiyeli beyitlerden oluşan bu nazım şekline, Aruz’un “recez” yayı ile yazıldığı için “müzdevice” veya “recez”, çoğuluyla “urcûze” adını vermişlerdir.¹ Mesnevi terimi ve nazım şekli, Türk edebiyatına 11. ve 19. yüzyıllarda İran edebiyatından girmiştir. Yüzyıllar boyunca bu türden çok sayıda eser verilmiştir.

Mahdı ne demek?

Dünyanın son zamanlarında ortaya çıkacağına ve yeryüzünde gerçek inancı ve doğruluğu kuracağına inanılan kurtarıcı. Yahudilik ve Hristiyanlıkta çeşitli dinlerde dünyanın sonuna doğru beklenen kurtarıcının adı. Eskiden son günler veya dünyanın sonu anlamına gelen bir terim.

Mahım ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre “Mahdum” kelimesi; oğul, oğul anlamına gelmektedir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Türkiyedeki Hızlı Tren Hatlarımız Hangi Illeri Birbirine Bağlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Travesti Escort